home
sectoren
producten
over ons
Nieuws
contact
RTCB Extra Particulier? Klik hier!
home
sectoren
producten
over ons
Nieuws
contact
RTCB Extra Particulier? Klik hier!

Op elk oliepotje een dekseltje

Onze hoogwaardige smeeroliën en -vetten zijn allemaal van eerste raffinage en toepasbaar in elke sector. Nicheklein of olievlekbreed. Wat is uw werkterrein? Klik erop en ontdek het juiste product voor uw specifieke toepassing. Toch nog vragen? Wij helpen u met plezier verder.

Personenwagens en motorfietsen

Transport

Industrie

land-, tuin- en bosbouw

grond-, weg- en waterbouw

scheepvaart

Olie voor Personenwagens en motorfietsen

Ons SRS-label is gerenommeerd in de racewereld. Geen wonder dus dat we koploper zijn in smeermiddelen voor personenwagens en motorfietsen. Die sector is volop in beweging. Traditionele benzine-, diesel- of gasmotoren maken steeds meer plaats voor alternatieve aandrijvingen zoals elektriciteit en zelfs waterstof. Maar welk soort twee-, drie- of vierwieler u ook bestuurt: de keuze voor hoogkwalitatieve smeermiddelen is van cruciaal belang.
Bovendien moet ook motorolie vandaag voldoen aan heel wat strenge normen met het oog op de duurzaamheid van onze planneet. Én die van uw voertuig. Want met een zuivere motor geniet u langer van uw investering en reduceert u het olieverbruik. Tweetakt of viertakt? Automatische of handgeschakelde versnellingsbak? Maakt niet uit! Met een uitgebreid aanbod en gericht advies garanderen wij u een soepele aandrijving. En daar steken we graag een tandje voor bij.
Op zoek naar ruitensproeimiddel, ontvetters of poetsproducten? Ook daar blinken wij in uit!

Olie voor Transport

Stilstaan is achteruitgaan. Nergens geldt dat meer dan in de transportbranche. Verliesuren door technische mankementen of onnodige interventies kosten u bakken vol geld. Tegelijk legt de sector hoge eisen op inzake het gebruik van smeermiddelen. Ons SRS-productengamma voor transport beschermt uw wagenpark tegen vroegtijdige slijtage en verzekert uw voertuigen van topprestaties. Het gevolg? Minder onderhoud, een lager olie- en brandstofverbruik en maximale inzetbaarheid.
Kiezen voor high-end smeermiddelen is dus kiezen voor bedrijfszekerheid. En finaal een veel lagere kost. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we bovendien welke producten het beste geschikt zijn voor uw vrachtwagen, bus of ander zwaar voertuig. Zo voorkomt u motorschade door foutieve toepassingen en vermijdt u achteraf discussies met uw leverancier over eventuele garantie. Beschikt u over een groot wagenpark? Dan brengt ons smeerplan op maat u vast en zeker in vervoering.
Nood aan koelvloeistof, adblue of antivries? Ons ruime aanbod laat u niet koud.

Olie voor Industrie

Blijven draaien. Dat is waar het in industriële processen om gaat. Wist u dat 70% van alle storingen veroorzaakt wordt door slecht onderhoud, waarvan in vier op tien gevallen een verkeerde smering aan de basis ligt? Machines die stilvallen door technische defecten brengen uw productie, rentabiliteit én geloofwaardigheid in gevaar. Wij bieden binnen elke industriële toepassing de hoogste kwaliteit smeermiddelen aan. Voor een betrouwbaar machinepark en een zorgeloos productieproces.
De SRS-oliën zijn van de zuiverste soort. Dankzij eerste raffinage en spitstechnologische ontginningstechnieken. Zeker voor hydraulische systemen zijn residuvrije smeermiddelen van groot belang. Want hoge druk en temperaturen drijven de olie tot het uiterste. Maar ook met onze hoogwaardige tandwiel-, glijbaan-, turbine- en compressieolie loopt alles gesmeerd. In combinatie met onze grote voorraad en snelle leveringspolicy houden wij uw bedrijfszekerheid mee op peil.

Olie voor Land-, Tuin- en bosbouw

Hoge temperaturen, vuil, vocht en stof. Agrarische machines krijgen het vaak hard te verduren. Zowel seizoensgebonden voertuigen als de tractor die u dagelijks van stal haalt. U moet er op elk moment en in elke situatie op kunnen rekenen. Want ook in de agrisector kost tijd geld. Gebruik daarom uw gezond boerenverstand en kies voor superieure smeermiddelen die uw hoogrendementmachines beschermen tegen extreme belasting en zware werkomstandigheden.
Machines op hun maximum herleiden brandstof- en onderhoudskosten tot het minimum. Maar opgelet: sla de homologaties van de constructeur niet in de wind. Allemaal hanteren ze specifieke normen voor hun type motoren. Dat is koren op de molen van onze specialisten. Zij weten precies welke smeermiddelen geschikt zijn voor uw voertuig en beantwoorden aan de aanbevolen richtlijnen. Met hun uitgebreide productkennis en gericht advies helpen ze u graag vooruit.

Olie voor Grond-, Weg- en waterbouw

Ze verzetten bergen, bijten in het stof en gaan tegen de stroom in. U vraagt veel van uw machines voor grond-, weg- en waterbouw. Een goed onderhoud is het minste dat u kunt terugdoen. Zodat ze optimaal presteren in extreme omstandigheden. De geavanceerde smeermiddelen van SRS zijn biologisch afbreekbaar en voldoen aan de strengste veiligheids- en milieunormen. Zo beschermen ze niet enkel uw machines, maar ook de ondergrond bij bijvoorbeeld lekkages.
Motorcomponenten, transmissies, hydraulische systemen, scharnieren, tandwielen of kettingen: allemaal hebben ze hun specifieke vetten en oliën nodig. Vertrekkende vanuit de aanbevelingen van de constructeur gaan onze medewerkers voor u op zoek naar het meest geschikte product. Het betere graafwerk, zeg maar! Lang hoeft u daar niet op te wachten. Dankzij onze opslagcapaciteit van ruim 3500 m² en ons uitgebouwd bulk- en stukgoederentransport gaat het werk onverstoord voort.

Olie voor Scheepvaart

Binnen het immense SRS-gamma hebben wij permanent een groot aantal smeermiddelen en oliën voor de scheepvaartsector (zeevaart, binnenvaart en visserij) op stock. Bijna 90% van de wereldhandel verloopt over het water. Stilstaan is dan ook geen optie. Scheepsmotoren krijgen te maken met heel andere omstandigheden dan hun soortgenoten op de weg of in de industrie. Door de blootstelling aan water werken ze op veel lagere temperaturen met grotere sedimentafzetting tot gevolg.
RTCB is één van de weinige groothandels die de hoogste kwaliteit marineproducten levert aan de beste condities. In bulk of als stukgoed. Voor de beroeps- of pleziervaart. En voor zowat elke toepassing: van motor- en tandwielolie voor bootschroeven tot hydraulische olie voor stuursystemen en zelfs sluisdeuren. Alles wordt vlekkeloos geleverd. Op het land of aan boord. Ook bij moeilijk bereikbare vulopeningen. Kortom: het water is nooit te diep.

Op zoek naar de allerbeste producten voor uw voertuig?
Geef plankgas naar ons aanbod!

Ons volledige gamma in één overzicht? Dat is onbegonnen werk.
Wij filterden alvast enkele populaire producten voor u uit.
Viva 1 Topsynth Alpha LA
Viva 1 Topsynth Alpha LA
Longlife motorolie met hoge prestaties
ViVA 1 Ecosynth
ViVA 1 Ecosynth
Volledig synthetische, hoogwaardige motorolie met lage wrijving
Viva 1 SLV Top
Viva 1 SLV Top
Ultra-High-Performance-Longlife-motorolie
ViVA 1
ViVA 1
Wrijvingsarme motorolie met hoge prestaties
ViVA 1 Special F Top
ViVA 1 Special F Top
Speciale wrijvingsarme motorolie met hoge prestaties
ViVA 1 Topsynth Plus
ViVA 1 Topsynth Plus
Wrijvingsarme motorolie met hoge prestaties